keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Lasten päiväunet - mitä minä teen sillä välin?

Kuten kaikki varmasti tietää, eivät lapset KOSKAAN nuku sillain, että omat suunnitelmat toteutuvaisivat. Aluksi tämä oli ärsyttävää kun etukäteen suunnittelin mitä teen kun lapset nukkuvat. Mutta aika äkkiä opin siihen, että päiväunet saattavat kestää mitä tahansa 5-4h välillä. Niimpä olen jättänyt suunnitelmat sikseen ja teen sen mitä teen. Jos jotain jää tekemättä, niin päivä se on huomennakin.

Kun lapset nukkuvat saatan tehdä seuraavan päivän ruokaa, suunnitella askarteluja, tilata askartelumateriaalia, etsiä askarteluideoita esimerkiksi Pinterestistä, facebookista tai ihan vain googlesta. Saatan päivittää blogia, viestitellä kollegoiden kanssa, vastailen sähköposteihin, luen ammattikirjallisuutta tms. Joskus heittäydyn hurjaksi ja teen jotain ihan muuta kuin työhön liittyviä asioita; neulon villasukkia, paijaan koiraa, soitan ystävälle, joskus olen katsonut jopa elokuvan! Aika pitkälti riippuu siitä millainen päivä on siihen mennessä ollut ja kuinka itsellä on energiaa. :)

Tänään kuitenkin olen suunnitellut lapsille joulukalenteria. Löysinkin todella ihanan idean Facebookin yhdestä ryhmästä. Joku oli tämän toteuttanut Taika-lehden ohjeen mukaisesti. Saas nähdä millainen tästä tulee kun saadaan se seinälle saakka. Eipä tässä enää montaa päivää ole kun päästään kalenterin kimppuun!


tiistai 1. marraskuuta 2016

Askartelu: Isänpäivälahja 2016

Tekijät: Lapset 2v9kk, 2v8kk, 2v

Välineet: Canvas-taulu, 2x akryylimaali, pieni tela ja suti sekä suojavälineet

Toteutus: Ideana oli tehdä taulu isille isänpäivälahjaksi. Tauluun painettiin lapsen käsillä sydän ja sydämen sisään minä kirjoitin "isi". Piti painaa leimasimilla, mutta jostain syystä en löytänyt omiani mistään. Taulu toteutettiin kahdessa eri vaiheessa.


Vaihe 1: Lapset saivat valita kummin päin värit laittavat. Minulla oli tarjolla hopeaa ja sinistä akryylimaalia. Yllättäen kaikki valitsivat samoin päin värit. Pohjalle hopea ja käsiin sininen. Maalin sai levittää taulupohjalle telalla tai sudilla. Koti-Papu halusi levittää telalla, Iso-Papu aloitti telalla, mutta vaihtoi äkkiä sutiin ja Pikku-Papu veteli myös telalla. Ja sitten taulu kuivumaan.



Vaihe 2: Akryylimaali on siitä kivaa, että se kuivuu nopeasti. Saimme Iso-Papun kanssa tehtyä yhden päivän aikana taulun kun taas Koti- ja Pikku-Papun kanssa teimme kahtena eri päivänä. Kun pohjamaali on kuivunut oli aika painattaa käsillä sydän tauluun. Tämä oli suttainen vaihe. Maalia oli lopulta pöydässä, tuolissa, vaatteissa ja jopa koiran hännässä. :D Sydämen sisään kirjoitin vielä "isi".

Taulu oli tosi kiva ja nopea tehdä.