maanantai 19. joulukuuta 2016

Joulupäivä hoidossa 2016

Kolme yötä joululomaan on, laskin aivan itse eilen, kun näin silmät tonttusen. Leivotaan ja siivotaan, kuusikin jo sulaa saa, kun kolme yötä enää on! Ja siihen h-hetkeenhän on sitten 5 yötä. :)


Meillä onkin tällä viikolla kaikkea jouluista tiedossa. Tänään vietimme joulupäivää hoidossa, huomenna kerhossa on joulujuhlaa ja keskiviikkona on joulukirkko. Sitten alkaakin torstaina joululoma.

Aamu aloitettiin periteisesti aamupalalla. Söimme joululimppu ja -omenaa ja samalla katselimme joulukalenteria (on ollut hieman pettymys näin aikuisen näkökulmasta tämän vuoden kalenteri).

Meidän joulukalenterimme alkaa täyttymään hurjaa vauhtia. Pitkälle on päästy kun ajattelee, että joulukuun 1. päivä siellä oli pohjalla vain kivet ja lumi. 

Koti-Papu värittää hieman rankemmalla kädellä kun kynätkin hajoaa käsiin :D

Kun piparitaikina oli sulaamassa päätimme hieman väritellä jouluisia kuvia. Tänään onkin ollut hyvin joulukuusi-painotteinen päivä sillä värityskuvaksikin pojat valitsi joulukuusen. 

"Kaulitaan yssejjä Mahmus" - Iso-Papu

Iso-Papun pipareita
Koti-Papun pipareita





















Leipominen sujui mainiosti. Molemmat lapset osasi käyttää kaulinta hienosti ja käyttivät muottejakin todella taitavasti. Malttoivat painaa muotit "pohjaan" saakka. Ja voi että kuinka heitä houkutti syödä taikinaa. Yrittivät olla myös ovelia, ja annoinkin olla, nappasivat palan taikinaa käteen ja kääntyivät tuolilla ympäri ja ihan varovasti hivuttivat käden suun luokse ja äkkiä nappasivat taikinan suuhun. Kun kysyin, että menikö taikinaa suuhun, niin molemmat vastasivat "ei menny!". Olisivat vaan kysyneet saako maistaa taikinaa, niin ei olisi tarvinnut juonitella. :D

Kun piparit saatiin paistettua, laitettiin uuniin joululaatikot lämpeneen. Ruuan valmistuessa koristelimme joulukuuset. Kuusista tuli oikein hienot! Siitä lisää omassa jutussaan täällä!. :)




Yllättävän hienosti lapset nukahtivat päikkäreillekin vaikka eivät päässeet aamulla ulos purkamaan energiaa. Nyt minä juon ansaitun kupin kahvia kun ensimmäistä kertaa neljään päivään se maistuu. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti