keskiviikko 15. helmikuuta 2017

Ruokana: Pinaattiletut

Pinaattiletut:

0,5l maitoa
150g murskattua pinaattia (pakasteesta)
2 kananmunaa
4 dl jauhoja
1/2 - 1tl suolaa
(1/2tl sokeria)
1/2tl muskottipähkinää
1rkl öljyä

1. Sekoita maitoon sulatettu pinaattimurska sekä kananmunat
2. Sekoita jauhoihin suola, sokeri ja muskottipähkinä. Sekoita jauhot hiljalleen taikinaan.
3. Lisää öljy.
4. Anna turvota 30min
5. Paista kuumalla pannulla öljyn kera.

Nämä ovat lasten herkkua ja onko ihme. Maistuvat ihan sokeriletuilta. :)

Tein tällä kertaa taikinan kauramaitoon kun laktoositonmaito oli unohtunut ostaa ja yksi hoidokeista ei oikein siedä tavan maitoa. Jauhoina käytän osan grahamjauhoja ja osan vehnäjauhoja. Joskus olen tehnyt myös venhä-ruisjauho sekoituksellakin. Lettujen kanssa syömme yleensä perunamuussia, mutta isommat pojat halusivat pastaa ketsupin kera, niin eipä auttanut kuin keittää heille pastaa. Tuntui kelpaavan ruoka näinkin yhdistettynä.

Meitä oli syömässä 4 lasta sekä 1 aikuinen, ja lettuja jäi tuosta taikinamäärästä 3 isolla pannulla paistettua ja 4 pienellä pannulla paistettua. Eli ovat hyvin uppoavaa tavaraa. Suosittelen koittamaan. :)


Koti-Papu aterioimassa

Ja mikä parasta. Lapset pääsivät mukaan taikinan tekoon. Sain joulun tienoolla lahjaksi monitoimikoneen ja sillä on hyvä pistää taikinat surisemaan. Lapset sinne sitten kippaili aineita, jotka olin valmiiksi heille mitannut kippoihin, ja katselivat kuinka jauhot katosivat taikinaan ja kuinka pinaatti värjäsi maidon vihertäväksi. :) Pääsivät myös maistamaan pinaattilettutaikinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti