tiistai 20. lokakuuta 2015

Ruokana: Kasvissosekeitto

Tällä hetkellä on sesongissa erilaiset kurpitsat ja niinpä mukaan kaupasta tarttui hokkaido kurpitsa.

Kuva lainattu mytaste.fi.
Tämä oli ihan ensimmäinen kerta kun käsittelin kurpitsaa. Vähän jännäsi, että saanko aikaiseksi mitään hyvää tästä. Kukapa siis olisi parempi makutuomari kuin pienet lapset, jotka eivät osaa valehdella pitävätkö ruuan mausta vai eivät.

Kasvissosekeitto:

3 perunaa
2-3 porkkanaa
1 sipuli 
1 pieni bataatti (n. 300g)
1 palsternakka (n. 200g)
1/2 hokkaido kurpitsaa
1-2 kasvisliemikuutiota 

Lisäksi:
Kermaa/ koskenlaskijaa/tuorejuustoa 
Raejuustoa

Ohje on niinkin yksinkertainen kuin pilko kasvikset lohkoiksi. Laita lohkot kattilaan ja lisää vettä niin, että lohkot juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua kannen alla kunnes kasvikset pehmiävät. Soseuta  sauvasekottimella/monitoimikoneella/tehosekoittimella. Jos haluat joukkoon kermaa/ koskenlaskijaa/tuorejuustoa, niin laita sosekeitto vielä levylle tämän lisättyäsi ja anna muhia hetki. Parasta sosekeitto on nautittuna seuraavana päivänä kera lämpimien sämpylöiden. 

Lautaselle kannattaa lisätä keiton päälle raejuustoa pieni nokare. 

Tänään me syötiin lounaalla tätä kasvissosekeittoa. Ensin ulkoiltiin viileässä syyskelissä ja sitten tultiin sisälle syömään lämmintä sosekeittoa. Pikku-papu söi sosekeittonsa sormin kun dippasin aina pienen palan sämpylää sosekeittoon ja asetin palaset lautaselle. :) Ja parastahan oli se, että molempien lasten kulhot tyhjeni! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti