lauantai 31. lokakuuta 2015

Ruokana: Pulled Chicken

Olen syönyt paristi Pulled Porkia, mutta Pulled Chicken oli aivan uusi kokemus. Otin vinkkiä tämän valmistamiseen Kariniemen sivuilta. Kotoa ei löytynyt ihan kaikkea mitä reseptissä oli mainittu, mutta pienellä säveltämisellä saatiin hyvää ruokaa aikaiseksi.

Pulled Chicken:

Broilerin koipireisiä 3kpl

Maustekastike:

½ dl tummaa siirappia
½ dl fariinisokeria
1,5 dl vettä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1½ tl paprikajauhetta
½ tl mustapippuria
2 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
ripaus suolaa


Aluksi tehtiin maustekastike. Alkuperäisessä ohjeessa ei listätä ketsuppia eikä sinappia vielä tässävaiheessa, mutta itse laitoin niitä nyt jo. Koipireidet laitoin uuninkestävään vuokaan, jonka olin voidellut ja kaadoin päälle puolet maustekastikkeesta. Vuoka peitettiin foliolla ja annettiin kypsyä n. 1½ tuntia 150 asteisessa uunissa. 

Kun kanat oli kypsiä otettiin ne pois uunista jäähtymään ennen repimistä. Tässä vaiheessa oli hyvä keittää loppu kastike kasaan ja laittaa uuni lämpiään 200 asteeseen grillivastukselle. Kun kastike keitty, revin kahta haarukkaa käyttäen koirireidet suht ohuiksi säikeiksi. Laitoin kanat leivinpaperin päälle vuokaan ja siihen päälle loppu kastikkeen ja lisäsin vielä 1rkl sekä ketsuppia että sinappia. Ja sitten taas uuniin hetkeksi.


Kastike ei varmasti ollut niin hyvää kuin alkuperäisellä ohjeella olisi tullut, mutta nyt oli pakko mennä näillä. Ensi kerralla varaudun paremmin. Pikku-Papu söi kanat erittäin mielellään, mutta Koti-Papu tuttuun tyyliinsä jätti kanat syömättä. Sen edestä meni sitten porkkanaraastetta ja kurkkua. Ehkäpä hänkin oppii syömään vielä joku päivä kanaa. Tai jos ei opi, niin mikäs siinä. Sitten keksitään jotain korvaavaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti