keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Askartelu: Väinämöinen


Tekijät: pojat 1v4kk 2v sekä 2v1kk

Välineet: paksua pehmeää lankaa, sinistä paperia, askartelu-silmiä, pom pom-palloja, liimaa ja valkoista pahvia

Idea: Viikonloppuna vietettävän Kalevalan päivän kunniaksi askarrellaan Väinämöinen. Liimataan pyöreeseen pahviin Väinämöiselle parta, silmät, hattu ja nenä.

Esivalmistelut: Leikkasin valmiiksi Väinämöiselle pään valkoisesta pahvista, lagasta parran suikaleet sekä sinisestä paperista hatun osat.

Toteutus: Lapset tekivät yksi kerrallaan oman Väinämöisen. Liimasimme ensimmäiseksi hatun. Pikku-Papu oli ainut kenellä meni hatu osat hieman sinne päin miten ne oli mallilla ja sekin oli luultavasti tuuria, mutta mikä minä olen arvostelemaan pienten näkemystä muodikkaasta hatusta.

Koti-Papu valmistelee Väinämöisen hattua.
Pikku-Papu laittaa hatun osaan liimaa.
Hatun jälkeen laitoimme silmät. Se oli kaikkien mielestä hauskaa, koska itse askartelu-silmät olivat niin mielenkiintoiset jutut. Pikku-Papu yritti syödä omat kappaleensa.

Iso-Papu asettelee silmiä.
 Seuraavaksi lapset valitsivat värin Väinämöisen nenälle. Hauskan värisiä neniä tuli ukoille. Parran liimaus sujui hienosti kaikilta. Liiman levitin Pikku-Papun kanssa yhdessä ja hieman ohjasin mihin suuntaan partaa laittoi Väinämöisen naamassa. Koti- ja Iso-Papu asetteli aivan itse parrat ja levitti liiman.

Valmiit Väinämöiset

1 kommentti: