tiistai 2. helmikuuta 2016

Askartelu: talvipipo

Talvipo
VAIHE 1

Tekijät: pojat 1v3kk, 1v11kk sekä 2v

Välineet: erilaisia lankoja, sakset

Idea: leikatut langanpalat liimataan pipoon

Toteutus: Otin lapset yksi kerrallaan leikkaamaan lankaa. Kukaan pojista ei vielä hallitse saksien käyttlöä, joten aikaa yhden kanssa kului yllättävän kauan. Pikku-Papun kanssa leikkasimme yhdessä pari palasta, jonka jälkeen minä leikkasin loput samalla kun pikku-Papu lankakerillä.

Muuta: jos lapset osaavat itse käyttää saksia, voivat he leikata kaikki samaan aikaan lankoja ja enemmän. Pipoon voisi myös lisätä esimerkiksi rusetteja tai muita koristeita, jotka lapset voisivat valita.
Sakset, lankaa ja jo leikatut lankakasat

VAIHE 2

Tekijät: pojat 1v3kk, 1v11kk sekä 2v

Välineet: liimaa, pahviset pipot, leikatut langat, pompom-palloja sekä alusta

Idea: leikatut langanpalat liimataan pipoon sekä pompom-pallo pipon tupsuksi

Esivalmistelut: leikkasin pipon valmiiksi sinisestä pahvista

Liimaa, pahviset pipot, pompomit

Toteutus: Otin lapset jälleen yksi kerrallaan askartelemaan. Koti- ja Iso-Papu saivat itse hoitaa liiman levittämisen mutta Pikku-Papua hieman autoin. Idea hänelläkin oli ihan oikea, että liimaa täytyy levittää, mutta sen kohdistaminen pahviin oli haastavaa. 

Iso-Papu tutkii liimaa

Liiman levittämisen jälkeen pojat laittoivat pompomit tupsuiksi sekä lankansa pipoon. Pallojen värin lapset saivat valita itse. Koti- ja Iso-Papu sai pompomin paikoilleen kun heille vain näytti mihin se kuuluu laittaa, mutta Pikku-Papun kanssa laitoimme pompomin yhdessä.

Koti-Papu laittaa kaikki langat kerralla

 Lankojen laittaminen sujui kaikilta hyvin. Annoin ensin Koti-Papulle lankakasan kerralla ja sanoin ja näytin, että laittaa langat pahvissa olevaan liimaan, mutta siinä meni koko lankakasa kerralla Koti-Papun käsittelyssä. Jouduimme sitten vähän erottelemaan niitä ja ne laittamaan uudellen, jotka eivät osuneet liimaan. Iso- ja Pikku-Papulle annoin muutaman langan kerralla. Iso-Papu asetteli aluksi yksi kerralla lankoja, mutta kohta laittoikin kaikki ne kerralla mitä hänelle tarjosin. Pikku-Papu laittoi hienosti yksi kerrallaan lankoja pipoonsa.

Muuta: lapset voivat itse taitojensa mukaan joko leikata tai pistellä pipon pahvista.


Pikku-Papu laittoi hienosti lankoja pipoonsa

Valmiit talvipipot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti